Korting!
Hotel Residentie Slenaeken
image

Korting!


Bij een rechtstreekse boeking via onze site krijgt u een korting van 5%!

Omgeving

Over de omgeving kunnen we één ding zeggen: “Fantastisch”.

Slenaken (Limburgs: "Sjlennich”) is een dorp in de gemeente Gulpen-Wittem in het zuiden van Limburg, dicht tegen de grens met België. Het is gelegen in het Gulpdal, met aan de oostzijde de Loorberg (bekend en berucht bij wielrenners en toerfietsers) richting Epen en aan de zuidzijde, het plaatsje Teuven in de Belgische voerstreek.

Omdat Slenaken gelegen is in het Zuid-Limburgse heuvelland is het een geliefde pleisterplaats voor toeristen. De Mergellandroute (een prachtige autoroute) voert door Slenaken en het dorp is gunstig gelegen voor mooie wandelingen en fietstochten. Er zijn dan ook meerdere gemarkeerde fietsroutes en wandelpaden. Een van de wandelingen is het Krijtlandpad dat door het dorp en zijn afwisselende omgeving voert.

In ons hotel is een wandelboekje te koop (€ 5,95) met 5 schitterend beschreven rondwandelingen vanuit Slenaken.

Vanaf de toppen van de heuvels zijn er prachtige vergezichten, zoals in Epen een uitzicht op de vele kilometers verder gelegen Eifel. De kerktoren van Vijlen is tijdens de wandelingen zeer regelmatig in beeld. Ook de Wilhelminatoren op het Drielandenpunt is vaak te zien. Het Drielandenpunt is trouwens een bezoekje zeker waard, net als de Schaapskooi Mergelland bij Eperheide, waar in de maanden januari, februari en maart de Lammetjesdagen zijn.
Niet ver over de grens met België ligt het gebied de Hoge Venen, waar in elk seizoen gewandeld kan worden en in de winter kunt u er ook langlaufen.
Ook een bezoek aan de Abdij van Val Dieu (Aubel, België) met de bekende Val Dieu bieren en –kaasjes, is een aanrader.

Maastricht, Aken, Valkenburg (met het kuuroord Thermae 2000) en Vaals zijn via mooie routes zowel met het openbaar vervoer, de auto of de fiets (én te voet) bereikbaar.
Ons hotel heeft een speciale regeling voor een gereduceerd tarief voor het
Bonnefantenmuseum in Maastricht.
Met de auto bent u ook binnen een uur in de Ardennen, de Eifel, Antwerpen en Brussel.